Sider

fredag den 14. marts 2014

Stenalderbrød

Et super lækkert stenalderbrød bestående af massere af nødder

Jeg har lige været igennem 3 dages paleo/stenalderkost (du kan læse om det her), og derfor lavede jeg dette stenalderbrød, som faktisk slet ikke består af mel. Brødet er derimod fyldt med lækre nødder og lidt abrikoser, og jeg lavede det som en del af min frokost.
Det er simpelthen så nemt at lave - det tager kun 2 minutter, og så skal den bare i ovnen. Hvis I ikke har prøvet dette stenalderbrød før, så vil jeg klart anbefale det!
Det er dejlig mættende og fyldt med lækker smag af nødder og lidt sødme fra abrikoserne (som du sagtens kan lade vær med at putte i eller udskifte med andre tørrede frugter)



Stenalderbrød
     1 stk

550 g blandede nødder, kerner og frø (jeg brugte mandler, hasselnødder, 
solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø)
50 g tørret frugt (fx abrikoser, dadler, tranebær - kan godt undlades)
6 æg
0,5 dl olivenolie
1 tsk salt

Så nemt er det: 
Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld det i en (ikke så stor) rugbrødsform beklædt med bagepapir. Bag brødet i ovnen i 1 time. Tag brødet ud af formen og lad det køle af.

Nødder og tørret frugt

Tip: prøv at riste et stykke i risteren og så en skive ost ovenpå - det er godt! ;-)

Anna <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar