Sider

fredag den 7. februar 2014

Baked oatmeal med bær, kokos og nøddeknas



Uhh det her er altså bare guf! Det er ikke længe siden jeg på Emilys lækre blog, så en opskrift fra Green Kitchen Stories kogebogen (begge blogge er forresten et besøg værd) af baked oatmeal, som jeg blev inspireret af til denne lækre morgenmad. Jeg har før hørt om "Baked oatmeal" i forskellige varianter, og sidste søndag skulle den altså laves.

Det var ret nemt og rigtig lækkert. Bagt havregrød med et lille twist af ingefær og citronskal, med en bund af let, syrlige bær og en top af sprøde nødder og kokos.
Det var lidt som at spise kage til morgenmad, men egentlig er den ret sund og fyldt med gode ingredienser.
Jeg biksede retten sammen, smed den i ovnen og hoppede i seng igen og så lidt tv under dynen, inden den var færdig 40 minutter efter. Det var en skøn søndag morgen! :-)


Baked oatmeal med bær, kokos og nøddeknas
       morgenmad til 4-5 sultne personer

400 g friske eller optøede bær (jeg brugte en blanding af hindbær, jordbær, brombær og blåbær)
175 g grovvalsede havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk friskrevet ingefær
skal fra 1/2 øko citron
salt
2 æg
5 dl mælk
1 vaniljestang
1/2 dl akaciehonning eller sirup
2 spsk kokosmel
1 spsk kokosolie + lidt til at smøre formen
30 g græskarkerner
70 g mandler

Så nemt er det:
Start med at smøre en form (ca 20x25 cm) med lidt kokosolie. Fordel bærrene på bunden af formen. Bland havregryn, citronskal, revet ingefær, korn fra vaniljestangen, bagepulver og en drys salt i en skål og fordel det udover bærrene. Pisk æg og mælk sammen. Bland mandler, græskarkerner, akaciehonning, kokosmel og kokosolie med hænderne i en lille skål. Hæld æggemassen udover bær og gryn og fordel nøddeblandingen ovenpå.
Bag herligheden i 40 minutter ved 190 grader til nødderne er sprøde og grøden er tyknet.
Lad den køle af og nyd din dejlige morgen.


Der var en rest tilbage, som jeg spiste kold til morgenmad dagen efter - det kan sagtens anbefales!





Anna <3 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar