Sider

søndag den 9. februar 2014

Anmeldelse af Grød, Torvehallerne

Jeg er vild med grød i alle afskygninger; havregrød, risengrød, overnight grødbagt grød, risotto, speltotto - you name it! Men det er ikke længe siden, at jeg troede grød var en rødgrød, risengrød eller klat havregrød med en smørklat og lidt kanelsukker. Ikke at det er dårligt, men jeg troede ikke, at grød kunne findes i så mange afskygninger.
Men i efteråret 2011 åbnede Martin Daniali og Lasse Skjønning Andersen verdens første grødbar på Jægersborggade i København. Her udvidede de grødhorisonten og laver nu alt fra risotto, asiatisk risgrød kaldet congee, gammeldags æblegrød, 4 kornsgrød og bygotto. De har eksperimenteret med ideer som pulled pork grød, steg flæsk grød og grøddeller - og folk er helt vilde med det!

Jeg har også deres kogebog, hvor jeg blandt andet har lavet denne grød: Havregrød med æbletern, hakkede mandler og flydende karamel.

På besøg hos Grød i Torvehallerne
Senere hen har de også åbnet en bar i Torvehallerne, hvilket var den, min far og jeg igår, var på besøg hos.
Jeg har i lang tid ville besøge deres grødbar, vi var efterhånden ved at være sultne, og derfor var forventningerne også ret høje. Der var ret mange mennesker denne lørdag eftermiddag, men min far og jeg fik alligevel en bord ved siden af grødbaren. Vi havde allerede kigget på menukort hjemmefra, og vidste hvad vi skulle have.
Selvom der var mange mennesker, gik der kun 10 minutter, inden vi fik vores grød. Jeg havde bestilt bygotto med knoldselleri, løvstikke og ravost, og min far fik congee med øko kylling (55,-), peanuts og forårsløg (75,-).


Hvad var dommen så?
Min bygotto var enormt lækker og cremet. I bygottoen lå små tern af knoldselleri, på toppen var ristede tynde skive knoldselleri, croutoner, løvstikke og et drys olivenolie.
Min far fik en super smagsfuld congee med små stykker af mør kylling, sprøde peanuts, sesamolie og friske forårsløg.
Portionerne var helt tilpas, og vi var mætte helt til aftensmad.
Vi var helt vilde med vores frokost - hold da op, hvor var det lækkert! Simpelt, forholdsvist sundt og meget velsmagende. Og vi var begge enige om, at det ikke er sidste gang, vi skal derhen :-)



Anna <3 

2 kommentarer:

  1. Åh jeg har stadig ikke været på GRØD. Det skal jeg altså når jeg er i KBH næste gang. Jeg er nemlig også ret pjattet med grød-måltider. Uhmn!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lækkert Marian! Du må simpelthen prøve det ;)

      Slet