Et sundt alternativ til lækker kage med dadler, kokos og kakao - helt uden sukker og mel |
Kagen er dog drysset med lidt flormelis, men det behøves overhovedet ikke. Det var mere for udseendes skyld. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og de fine flag, som min søde veninde har foræret mig :-)
Kagen har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag - og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet.
Kage med dadler, kokos og kakao
8-10 stykker
ca 20 friske dadler
1 moden banan
3 æg
3 spsk stuetemperet kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 vaniljestang
40 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
et nip salt
2 spsk kokosmel
Så nemt er det:
Fjern eventuelle sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor, til det bliver til puré. Kom også banan i og blend. Hæld blandingen over i en skål og bland (med en håndmikser) æg, kokosolie og kaffe i. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.
Kom dejen i en lille form med bagepapir (jeg vil nok vælge en lidt mindre form næste gang - min var ca 22-24 cm i diameter). Bag kagen i ca 35 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af, inden du spiser den, som den er eller pynter med fx friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke.
Jeg synes, at den er ekstra god, når den har stået natten over i køleskab.
Anna <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar