Sider

torsdag den 20. februar 2014

Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Et sundt alternativ til lækker kage med dadler, kokos og kakao - helt uden sukker og mel
Jeg er nu kommet hjem fra en dejlig uge i Abu Dhabi og Dubai - det har været skønt. Men nu skal der gang i madbloggen igen! Og det her er en kage, som jeg blev positivt overrasket over. Min veninde havde fortalt mig om en opskrift fra Dittes madblog (the food club - super lækker blog), så den opskrift blev jeg inspireret af, og det blev til dette lækre og sundere alternativ, nemlig chokoladekage med bl.a. dadler, kokos, kakao og banan. Intet sukker, mel eller smør er brugt.

Kagen er dog drysset med lidt flormelis, men det behøves overhovedet ikke. Det var mere for udseendes skyld. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og de fine flag, som min søde veninde har foræret mig :-)
Kagen har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag - og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet.





Kage med dadler, kokos og kakao

              8-10 stykker

ca 20 friske dadler
1 moden banan
3 æg
3 spsk stuetemperet kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 vaniljestang
40 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
et nip salt
2 spsk kokosmel


Så nemt er det:
Fjern eventuelle sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor, til det bliver til puré. Kom også banan i og blend. Hæld blandingen over i en skål og bland (med en håndmikser) æg, kokosolie og kaffe i. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.

Kom dejen i en lille form med bagepapir (jeg vil nok vælge en lidt mindre form næste gang - min var ca 22-24 cm i diameter). Bag kagen i ca 35 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af, inden du spiser den, som den er eller pynter med fx friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke.

Jeg synes, at den er ekstra god, når den har stået natten over i køleskab.




Anna <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar