Jeg har før lavet min bund på smør, men nu har jeg fundet en sundere og, som jeg selv synes, et bedre alternativ.
Denne tærte lavede jeg i sidste uge. Den har en sprød bund og så er den fyldt med spinat, lækker laks og asparges. Som 'æggemasse' har jeg blandet æg og hytteost. Hytteost var et eksperiment, og det vil jeg helt klart bruge fremover. Det gør tærten saftig og meget bedre. Skyr i bunden var også et eksperiment, og det fungerede også super godt. På toppen har jeg revet citronskal, som giver et rigtig godt pift.
Det er ikke sidste gang, jeg laver denne tærte! Den er nem, lækker og så er den super god til aftensmad med en salat til eller med i madpakken, kold, næste dag.
(2-3 personer med tilbehør (fx salat) + en madpakke - ca. 50 minutter)
Du skal bruge:
Dejen:
100 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
50 g havregryn
1 håndfuld hvedemel
2-3 spsk olie
Ca 3-4 spsk vand
1 spsk skyr
Et drys salt
Du skal røre alle ingredienser sammen til en samlet dej, det kan du gøre med fingrene. Den må ikke være for klistret, men den skal kunne hænge sammen. Tag en tærteform frem og smør den - enten med smør eller med en bagespray. Tryk dejen ud i formen med fingrene. Sørg for at den også kommer op af kanten og sørg også for, at der ikke er nogle huller i bunden. Prik med en gaffel ca. 20 gange rundt omkring på bunden. Bag den i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.
Fyldet:
Ca. 300 g frisk laks
350 g frosen spinat (skal tøs op inden)
6-8 asparges
3 æg
2 spsk vand
1,5 dl hytteost (tror det er 4,5 procent fedt - hvis du ikke kan lide hytteost, kan du bruge creme fraiche)
Skal fra en citron
Salt og peber
Det er vigtigt, at du presser al væden ud af spinaten, ellers bliver tærten helt vandet. Det kan du gøre ved at lægge det i en si og presse det med en ske. Du kan også presse væden ud med fingrene. Skær skindet af laksen og skær laksen i store tern. Skær asparges i stykker (kig på billedet nedenunder). Tag en skål frem og pisk de 3 æg med vand, salt og peber. Pisk derefter forsigtigt hytteost i. Fordel først spinaten på tærtebunden. Fordel derefter laksen udover og så asparges.
Hæld derefter ægge/hytteostemassen udover fyldet i tærtebunden. Riv citronskal ud over og drys med salt og peber.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader. Server den lækre tærte med en god, frisk salat.
Jeg tror, at jeg går ud og laver tærten igen... Mums!
Knus Anna <3
Det ser godt nok lækker ud! Den må jeg prøve en dag.
SvarSletRigtig skøn blog du har, med en masse lækre opskrifter :-)
Hvor er du sød! Mange tak Katrine :-) Det var super lækkert! Skal snart lave den igen...
SletVil lave den til frokostgæster :-) Kan den laves dagen før og lunes eller endnu bedre fryses ?
SvarSletJane
Du kan sagtens lave den dagen før og så lune den ved lave grader. Jeg tror også sagtens, at den kan fryses, men jeg ville nok lave den dagen før, hvis jeg var dig. God fornøjelse, lad mig vide hvordan det går? :-)
SletHej:-)
SvarSletHvor stor skal formen være?
Jeg har brugt en ret normal størrelse form, ca 22-23 cm i diameter :)
SletKnus Anna
Tak, vi ville rigtig gerne lave vores tærtebund med et fedtfattigt alternativ, men kunne ikke rigtig finde noget, og det vi fifede os frem til blev helt plastic hårdt og øv...!
SvarSletSå vi vil helt sikkert prøve med din bund, da en af de absolutte favoritter herhjemme også er tærte!
TAK! :D
Michelle :)
Hej Michelle! Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg elsker også denne sundere tærtebund, håber du kan lide den ;-)
SletKnus Anna
Det ser rigtig lækker ud.. Hvor er opskriften oprindelig fra?
SvarSletHej Pernulle,
SletMange tak, det er jeg glad for at høre! Jeg får meget inspiration fra andre blogge og nettet, men den er primært bare lavet ud fra hovedet ;-)
Knus Anna