Sider

torsdag den 10. juli 2014

Pandekagelagkage - Madbloggerudfordringen #3

Pandekagelagkage med frisk hindbærskum, mynte og mørk chokolade
Jeg har for tredje gang tilmeldt mig Madbloggerudfordringen, hvor jeg første gang lavede Lækre horn med marcipan og chokolade og anden gang Cheesecake i glas med passionsfrugt og hyldeblomst.

Denne gang skulle man enten vælge at gå den salte eller den søde vej, og jeg valgte den søde, hvor der skulle indgå 3 ingredienser:
  • bær
  • chokolade
  • krydderurter eller spiselige blomster


Det blev til denne VIRKELIG LÆKRE pandekagelagkage, som består af 13 lag. Mellem hvert lag er en frisk hindbærskum bl.a. lavet på flødeskum og en smule græsk yoghurt, og i nogle af lagene gemmer der sig friske hindbær og hakket mørk chokolade. Toppen er pyntet med mere hindbærskum, friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte. 
Den kan virkelig anbefales! 

Tip: du kan sagtens skifte hindbær ud med andre bær som brombær eller jordbær, skifte mørk chokolade ud med hvid eller mynte med spiselige blomster. 



 Pandekagelagkage med hindbærskum
                  (til 8 personer)

Hindbærskum:
200 g frosne hindbær
2 dl piskefløde
3 store spsk græsk yoghurt 2%
1 spsk flormelis

Pandekager:
2 æg
5,5 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
5,5 dl hvedemel
skal fra 1 øko citron
lidt smør til stegning

1 bakke friske hindbær
40 g mørk chokolade
frisk mynte


Så nemt er det: 
Start med at give de frosne hindbær et opkog i mindst 1 minut. Kom det op i en skål, mos det lidt med en gaffel og lad det køle helt af, evt. på køl. 
Når hindbærrene er kolde, skal piskefløden piskes i en skål. Det må gerne være ret stift pisket, men det må ikke blive grynet. Vend græsk yoghurt i flødeskum med en dejskraber og vend derefter også den afkølede hindbærkompot og flormelis i. Stil den på køl.

Lav nu dejen til pandekagerne. Pisk æg og halvdelen af mælken i en skål. Pisk mel, sukker, salt og fintrevet skal fra citronen i, og derefter resten af mælken. Dejen skal være en smule tykkere end ved normale pandekager. Lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
Steg pandekagerne i en smule smør på en mellemstørrelse pande ved ret høj varme. Jeg kom cirka 1/2 tsk smør på panden ved hver anden pandekage. Lad pandekagerne køle helt af i køleskabet.

Hak mørk chokolade groft. Læg en kold pandekage på et fad, smør med en tyndt lag hindbærskum, læg endnu en pandekage ovenpå og smør igen med et lag hindbærskum. Fortsæt til du har brugt alle pandekager eller hindbærskum, gem dog lidt skum til toppen.
Kom også nogle af de friske hindbær og lidt af den hakkede mørke chokolade på cirka 3-4 forskellige lag indeni kagen.
Pynt kagen med resten af hindbærskummet, resten af de friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte.
Server kagen med det samme eller stil den på køl.



Skær kagen med en skarp kniv og nyd den i det god vejr,
Anna

4 kommentarer:

  1. Hej Anna. Din dessert-lagkage har bare den smukkeste farve - og lyder rigtig lækker :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette,
      mange tak! Du kan også lige tro, at den var lækker og dejlig frisk :-)
      - Anna

      Slet
    2. Mums, det ser virkelig delikat ud, man får virkelig lyst til en bid. :)

      Kombinationen af søde pandekager, syrlig hindbær og bitter chokolader lyder også som en vinder. :)

      Slet
    3. Hej Sune,
      Kombinationen var bare så lækker! Mange tak :)
      Kh Anna

      Slet