Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade |
Jeg har ihvertfald allerede lavet dem 2 gange ;-)
Tip: Som Juliekarla foreslår kan du også komme kanel i dejen, og jeg tænker at en vaniljestang, appelsinskal eller finthakkede nødder også kunne passe rigtig godt til.
(Ca. 14-15 stk - 30 minutter)
Du skal bruge:
2 modne bananer
1,5 æggehvide (du kan også bruge 1 bæger pasteuriserede æggehvider)
90 g kokosmel
1 spsk havregryn
Skal fra 1 øko citron
35 g mørk chokolade
Så nemt er det:
Start med at mose bananerne med en gaffel. Kom kokosmel, havregryn, fintrevet skal fra citronen og æggehviderne ned til bananerne og rør godt rundt. Kom bagepapir på en bageplade. Form små runde kugler med en ske og læg dem på bagepladen. Giv dem 20 minutter i ovnen ved 200 grader, og lad dem så køle af på en rist. Når de har kølet af, skal du smelte chokolade ved vandbad*.
Dyp kokosmakronernes bund i den mørke chokolade og læg dem med bunden op ad, så chokoladen kan stivne.
Put dem på køl, gerne i et par timer, og nyd dem så, fx til en dejlig kop the.
*Vandbad er, når du koger noget vand i en gryde, skruer ned på lavt blus og sætter en skål ovenpå (som et låg). I den skål kommer du chokoladen i og venter til det er smeltet.
Anna <3
Hej Anna. Nu har jeg luret lidt på din blog og jeg synes rigtig godt om den. Glæder mig til at følge den.
SvarSletHilsen Tina
Mange tak Tina, glæder mig til at følges ;-)
SletKokosmakroner er en personlig favorit ... og ja hvis de kan blive lidt mere "sunde" end normalt ville det være rart :-)
SvarSletJa, det var nemlig også det jeg tænkte ;) Og selvfølgelig kan man godt smage forskel, men de smager ikke sunde
Slet