Har i nogensinde fået en brownie, som smagte som én stor trøffel? Det gjorde den her, GUF! Hvor var den bare god. En af de bedste brownies jeg har smagt! Den kan virkelig anbefales.
Når jeg skal synde, så skal den have hele armen, og det fik den her.
ADVARSEL: Lav ikke denne kage, hvis du er på kur, for du kan ikke nøjes med 1 lille stykke...
Jeg synes kagen er bedst, når den har stået et par timer på køl, men den kan også sagtens spises lun - måske med en kugle vaniljeis? ;-)
Der var denne gang assistent i køkkenet - nemlig min søde søster.
Tip: Du skal sagtens tilføje hakkede valnødder, hasselnødder eller mandler, inden du hælder dejen i formen.
(ca 14 gode stykker - 1 time)
Du skal bruge:
250 g mørk 70 % chokolade
130 g smør
5 æg
375 g sukker
65 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1 lille knips salt
2 spsk kakaopulver
Så nemt er det:
Start med at hakke chokoladen groft. Kom den i en skål sammen med smørret og smelt det over vandbad. Du kan læse her, hvad vandbad er. Pisk æg og sukker sammen, men det må ikke blive for luftigt. Rør langsomt chokolade-smør-blandingen ind i æggene med en dejskraber eller lignende. Bland mel, bagepulver, salt og kakao i en skål og sigt det ned i blandingen. Rør dejen godt igennem med dejskraberen.
Kom bagepapir i en ca 22x22 cm firkantet form og hæld dejen ned i formen.
Tænd ovnen ved 170 grader varmluft og bag kagen i ca 40 minutter - den skal være en lille smule ubagt i midten, så når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den.
Afkøl kagen.
Jeg synes den er god, hvis den har været et par timer på køl - og den kan sagtens holde sig en uge eller to på køl.
Chokoladehilsner Anna <3
Den lyder virkelig lækker - ren chokofest :D
SvarSlet- Anne
Mange tak Anne, den var virkelig god <3
SletCould you please translate the recipe to english? Thankyou so much :)
SvarSletHey Sherly, you can just use the translator below the header to translate it into english. If that doesn't work, just write to me again ;-)
Slet