Sider

lørdag den 3. maj 2014

Verdens bedste Chocolate Chip Cookies


Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift, for det er de bedste chocolate chip cookies, jeg nogensinde har smagt! Det tager også lidt længere tid, fra du starter, til de er færdige, men selve arbejdstiden er meget kort. Opskriften er af inspiration herfra.
Hemmeligheden er nemlig, at cookiedejen skal på køl i 24-48 timer, hvilket skulle gøre cookies'ne meget mere chewy og karamelagtige - og det bliver de! Jeg lod dem stå på køl i 48.

Disse cookies formår at hagle alle andre cookies ned, jeg har bagt (og smagt) før, fordi de opfylder alle de "kriterier", som jeg mener, den bedste cookie skal have.

Helt gyldne og sprøde i kanten, chewy konsistens i midten, fyldt med store chokoladestykker og så lige drysset med havsalt på toppen - jeg lover jer, at de er det hele værd!





Verdens bedste Chocolate Chip Cookies
                 15 store cookies

240 g mel
3/4 tsk natron
3/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
140 g blødt smør
135 g brun farin
115 g sukker
1 stort æg
1 vaniljestang
140 g mørk chokolade
havsalt til toppen


Så nemt er det:
Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt, ca. 5 minutter. Pisk ægget i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, pisk også det i smør-blandingen. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør disse tørre ingredienser i smør-blandingen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet.
Hak den mørke chokolade groft og rør dem i dejen med en ske.
Kom film overdejen, så det slutter til ned til dejens overflade. Stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i 5 minutter. Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Brug en isske og din hånd til at lave cirka 15 kugler af dejen, sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!

Drys cookie-kuglerne med havsalt og bag dem i 15-20 minutter, til de er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.





Tro mig, de er virkelig lækre!
Knus Anna

8 kommentarer:

  1. De ser godt nok overdådigt skønne ud !! De må blive føjet til Det-skal-jeg-prøve listen ;)
    Jeg har selv forsøgt mig med chocolate chip cookies - ikke så chewy som du nævner som en af dine kriterier - men der er masse, virkelig masser, af chokolade i ;) ,

    http://ficus-fructus.blogspot.dk/2013/09/choclate-chips-cookies.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anja, mange tak! De er simpelthen så gode, det synes jeg, at du skal ;-)

      Slet
  2. Mums Anna

    Dem må jeg prøve at lave !

    Knus Kristina
    - Frøken Foodie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristina, det bliver du altså nødt til - de er så gode! :)
      Knus Anna

      Slet
  3. Hvornår skal der brun farin i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal der sammen med sukkeret :)

      Slet
  4. Jeg har lige selv lavet en portion (og kom selvfølgelig til at smage lige lovligt meget af dejen og uh, den smager allerede fantastisk!) Jeg tænkte, hvor længe holder cookies'ne sig gode efter, at man har bagt dem? :).

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kitty,

      Hvor lyder det bare lækkert - de er simpelthen så gode!
      De holder sig faktisk i ret lang tid i en lufttæt beholder, jeg ville skyde på en lille uges tid (hvis man altså ikke når at spise dem) ;-)
      De mister lidt sprødhed jo længere tid der går, tror jeg.

      Knus Anna

      Slet