Rabarber er i sæson lige nu, og det skal da udnyttes! Derfor har jeg lavet denne lækre rabarbercrumle med marcipan toppet med en klat flødeskum vendt med lidt skyr og vanilje. Denne syrligt-søde vanilje skyr-flødeskum passer bare så godt sammen med det sprøde, søde og let syrlige fra rabarbercrumblen.
Det gode ved crumble er, at du kan variere frugten alt efter sæson, fx kan du om efteråret skifte rabarber ud med æbler eller sent på sommeren med jordbær - og så er den nem og hurtig at lave, så hvorfor ikke gå igang med det samme? ;-)
Rabarbercrumble med marcipan og skyr-flødeskum
til 6 personer
ca 8 stængler rabarber
0,75 + 0,25 dl rørsukker
1 spsk kartoffelmel
2,5 dl havregryn
2 dl hvedemel
80 g smør
50 g marcipan
1 tsk flormelis
1 vaniljestang
1,5 dl piskefløde
1 stor spsk skyr
Så nemt er det:
Skær enderne af rabarberstænglerne og smid dem ud. Skyl rabarberstænglerne og skær dem i 1-2 cm stykker. Vend rabarberstykker med kartoffelmel og 0,75 dl rørsukker og kom det i et smurt, stort fad (som på billedet). Skær smørret i tern. Bland mel, havregryn og 0,25 dl rørsukker i en skål og smuldr smørret i med fingrene. Skær marcipan i små tern og fordel over rabarberne.
Fordel herefter crumblen over. Bag rabarbercrumblen i 20 minutter ved 180 grader. Skru så op til 220 grader og giv den 10-15 minutter mere.
Lad rabarbercrumblen køle af, imens du laver skyr-flødeskummet.
Pisk fløden i en skål til det bliver til letpisket flødeskum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med flormelis. Kom det op i flødeskummet og pisk det kort, så det blandes. Vend skyr i.
Server den lune crumble med en klat skyr-flødeskum
Hav en dejlig søndag,
Anna <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar