Jeg er ret vild med Scones med store stykker af chokolade - og de her skulle eftersigende være en opskrift a la Reinh Van Hauen. De er helt perfekte, når de er lune og med et lag smør - så de skal helst bages, lige før de skal spises, og derfor er portionen heller ikke så stor. Opskriften er inspireret af denne.
Man kan vel godt sige, at Scones er en blanding mellem en bolle og en kage, og de her er bløde, luftige, ikke for søde og har en let saltet smag, som scones, efter min mening, skal have. Man kan sagtens undlade chokolade og spise dem au naturel, men du kan også komme andre ingredienser som rosiner, tranebær, hvid chokolade eller nødder i.
De er perfekte som et sødt element til en kop the - de kan helt klart anbefales!
ChokoladeScones
7 stk
150 g hvedemel
20 g flormelis
1/3 tsk salt
1 tsk bagepulver
50 g koldt smør
1 dl kærnemælk
40 g chokolade
Så nemt er det:
Start med at skære det kolde smør i tern. Bland mel, flormelis, bagepulver og salt i en skål og smuldr smørret ud i melblandingen med fingrene - det skal nærmest 'crumble' lidt. Hak chokoladen groft. Kom nu kærnemælken i og saml den hurtigt med fingrene. Vend også chokoladestykkerne i. Rør så lidt ved dejen som muligt.
Form dejen til en tyk pølse og skær 7 stykker. Læg de 7 stykker på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i cirka 8 minutter ved 220 grader, indtil de får farve i kanterne.
Lad dem afkøle lidt og spis dem lune, gerne med smør.
Jeg håber I får en dejlig påskeferie,
Anna <3
De lyder rigtig gode!
SvarSletKan man godt bruge noget andet mælk end kærnemælk, eller skal man bruge kærnemælk til denne opskrift?
Hej,
SletDe er nemlig gode! Især direkte fra ovnen :P
Jeg ved faktisk ikke, om en anden mælk ville kunne fungere, det tror jeg umiddelbart godt. Men jeg vil foreslå dig at bruge kærnemælk, da det giver en smule syrlighed.
kh Anna