Sider

fredag den 28. februar 2014

Portobelloburger med grove fritter

Portobelloburger med kylling og grillede pebre med grove fritter og persille-guacamole. 
Jeg har nu kastet mig ud i en lidt alternativ form for burger, hvor selve bollen er skiftet ud med portobellosvamp - og det blev rigtig vellykket!
Du kan sådan set selv vælge, hvad du vil fylde i portobelloburgeren. Der er mange muligheder, men jeg valgte at fylde den med kylling, grillede peberfrugter, agurk og en lækker persille-guacamole og ved siden af, serverede jeg grove fritter (opskriften på 'verdens bedste fritter' kan du finde her, jeg har bare denne gang, skåret dem i lidt grovere stykker).

Jeg manglede overhovedet ikke brødet, og svampene havde både en lækker smag og konsistens, som passede godt sammen med smagen af de grillede peberfrugter og guacamole med persille - og så elsker jeg grove fritter!

Det er ikke sidste gang, jeg laver dette måltid :-)


Portobelloburger med kylling og persille-guacamole
                    til 3 sultne personer

6 portobellosvampe
3 stk kyllingebryst
olivenolie
2 af de aflange peberfrugter
agurk
1 avokado
1-2 store spsk. skyr
en lille håndfuld frisk persille
citronsaft
salt og peber

verdens bedste fritter


Så nemt er det: 
Hvis du skal have fritter til, skal du starte med at lave dem. Når de har været i ovnen i 40 minutter, skylder du peberfrugter og portobellosvampe. Kom hele peberfrugter og portobellosvampe i ovnen i 15-20 minutter. Imens steger du kyllingebrysterne på en pande med lidt olivenolie, et drys salt og peber.
Portobellosvampene skal vendes et par gange undervejs, så overskydende vand ryger af.
Lav imens guacamole: skrab avokadoen ud af skrællen og ned i en skål. Mos den med en gaffel og bland citronsaft, salt, peber og grofthakket, frisk persille i. Stil skålen i køleskabet.

Når peberfrugterne er blevet lidt rynkede, er de færdige. Hold dem under vandhanen med rindende, koldt vand i 30 sekunder - så er skrællen lige til at pille af. Så pil skrællen af, fjern kernehuset og skær peberfrugten i mindre stykker.
Når kyllingebrysterne er færdige, skærer du dem i skiver. Skær også agurk i skiver.

Anret det hele i seperate skåle, så man selv kan fylde sin burger.



Anna <3 

4 kommentarer:

  1. Wow, sikke en lækker menu! Jeg spiser ikke gluten, så mine burger "boller" plejer at være skiver af knoldselleri eller ekstra grønt.. Men næste gang vil jeg helt sikkert prøve et par svampe som her, det ser super godt ud :D

    Anna - wonderwomanwannabe.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna. Mange tak! Det lyder også lækkert med knoldselleri. Jeg var ret overrasket over, hvor godt det smagte - så du kan bare kaste dig ud i det ;-)
      Knus Anna

      Slet
  2. Uh, det ser virkelig godt ud, svampeburgers rocks.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Anne, de er altså også virkelig gode ;-)
      Knus Anna

      Slet