Sider

lørdag den 4. januar 2014

Verdens bedste brød og nye ændringer på bloggen

Allerførst vil jeg lige sige godt nytår og velkommen til år 2014! Jeg glæder mig sådan til, hvad 2014 bringer af lækker mad. Jeg ved ikke om du har opdaget det endnu, men jeg synes, at der skulle forandringer til, så jeg har lavet nogle nye ændringer på bloggen. Jeg har bl.a. tilføjet et opskriftregister og så har jeg skrevet lidt om mig, hvis der skulle være nogle derude, der er interesseret i at vide: Hvem er Anna? - Lad mig endelig høre hvad du synes :-) 

Nu til dette enormt lækre brød:

Jeg fik i julegave (meget overraskende) en Le Cruset gryde, som jeg har snakket om at købe i lang tid. Jeg har kigget på opskriften og bare ventet på, at jeg ville få taget mig sammen til at købe en gryde. Nu da jeg har fået en, og måtte straks igang med at lave opskriften på Verdens bedste brød.

Det er det lækreste brød med en saftig krumme og en sprød skorpe - og så er det oven i købet meget nemt. Opskriften er inspireret af Le Crusets egen opskrift + en opskrift af Valdemarsro.

Jeg må snart igang igen, da det er et fantastisk godt brød.

Verdens bedste brød
       (1 brød)

500 ml lunkent vand
6 g gær
1 stor tsk salt
1 tsk honning
2 dl fuldkornsmel
8-9 dl hvedemel (jeg brugte Ølandshvede)

Så nemt er det: 
Start med at opløse gæren i det lunkne vand i en stor skål. Kom salt og honning ned i og rør rundt. Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte min røremaskine, hvis du ikke har sådan en kan du gøre det med hænderne. Jeg lod maskinen ælte dejen i ca 5 minutter - bare rolig, dejen skal være lidt klistret.
Dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur natten over.
Tag filmen af og fold dejen ind over sig selv 5 gange, ikke mere. Lad den stå i halvanden time.

Sæt gryden (uden låg) ind i den kolde ovn og tænd så på 230 grader. Når ovnen er varm, skal du forsigtigt hælde dejen ned i gryden og komme låget på. Efter ca 30 minutter tager du låget af og giver brødet ca 15 minutter mere.
Tag brødet ud af gryden og lad det køle af i 10 minutter.
Brødet er både godt lunt med et godt lag smør, dagene efter eller som sandwichbrød.



Anna <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar