Kartoffel/pastinak mos med løg-bacon-gulerod-spidskål-dild-drys |
Det var en super lækker "comfort-dish", som bare skal nydes i en skål med en ske efter en kold dag :-)
Hvis der er elementer som spidskål, løg, pastiknak eller lignende, du ikke bryder dig om, kan du bare fjerne dem - og lige erstatte med kartoffel, hvis det er pastinak.
(3 personer - ca. 35-40 minutter)
Du skal bruge:
Mos:
2 store pastinakker
6 store kartofler
1 stor spsk smør
Skal fra 1 citron - evt. lidt citronsaft
Salt og peber
Topping:
4 gulerødder
2 rødløg
1/2 spidskål
200 g bacon i tern
Frisk dild
Så nemt er det:
Start med at skrælle pastinakkerne og kartoflerne og skær dem derefter i store tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand (vigtigt at der ikke er salt i vandet, ellers kan de ikke moses så godt) i ca 25 minutter - eller indtil de er møre. Gem lidt af kogevandet, ca 1/2-1 dl, og hæld resten af vandet fra. Mos kartoflerne (jeg bruger kartoffelmoser, men du kan også bruge en gaffel eller piskeris) sammen med lidt af kogevandet, smør, salt og peber. Pas på med at mose for meget, der må gerne være små "klumper"/mosen må gerne være lidt grov. Smag selv til med citronskal og evt. mere salt og peber.
Imens kartofler og pastinakker koger, skal du skrælle gulerødder, pille løg og skylle spidskål. Skær gulerødder, løg og kål i små tern.
Start med at stege bacon på en tør, varm pande. Når ternene er sprøde, skal du tilsætte gulerødder, rødløg og spidskål. Steg det sammen i ca 5 minutter, til løgene er blevet bløde og klare i farven. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.
Anret mosen i en skål med toppingen ovenpå og drys med frisk dild.
Anna <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar