Sider

tirsdag den 15. oktober 2013

Kartoffel-jordskokkesuppe med chili-gulerodsdrys


Det her er en cremet kartoffel-jordskokkesuppe med spicy, sprød, krydret gulerods-chili drys. Suppen er perfekt til en kold efterårs/vinteraften. Gulerods-chili drysset er spicy og er et super godt modspil til den cremede, milde suppe.
Jordskokkerne giver kartoffelsuppen en dejlig nødde-agtig smag, og samtidig passer den super godt til kartoflerne.
Det her er en suppe, som vi laver rimelig ofte herhjemme. Det er et aftensmad måltid, hvor du går fra bordet med en let mæthed. Til suppen serverer jeg et stykke brød, evt. ristet med pesto, som du kan finde en opskrift på her.

(4 personer - 35 minutter) 

Du skal bruge: 
Suppe:
500 g kartofler
500 g jordskokke
1 løg
1 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 l hønsefond eller bouillon (jeg bruger bouillonterning som jeg opløser i 1 liter kogende vand)
1 stor spsk creme fraiche (18 %) eller philadelphia
Salt og peber
Gulerods-chilidrys:
4 gulerødder
1/2 rød chili
1 tsk olivenolie
1 tsk spidskommen

Så nemt er det: 
Start med at skrælle både kartofler og jordskokker. Skær dem i små tern. Pil løget og hak det.
Varm olivenolien i en gryde, og svits løget deri til de er blevet bløde. Tilsæt presset hvidløg sammen med kartoffel- og jordskokketern. Rør det godt rundt. Hæld fond/bouillon på og kog grønsagerne under et låg i ca 20 minutter til grønsagsternene er blevet møre. Blend suppen med en stavblender - dog ikke mere end så den præcis er lind, for ellers bliver den "lang" og ikke særlig god i konsistensen. Kom suppen tilbage på varmen og varm stille op, imens du rører. Vend creme fraiche/philadelphia i suppen sammen med salt og peber.

Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olivenolie i en pande og steg gulerodstern og chili sammen med spidskommen i et par minutter. Gulerødderne skal stadig have bid, men være lidt møre. Krydr evt med salt og peber.



Server suppen med gulerods-chilidrys og friskkværnet peber - evt. med et stykke ristet brød til

Anna <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar